تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
امید پژوهش
سالار و
آدرس
omidstar.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
به گزارش مرآت
گوشت کبابی را طعمدار کنید
اولین قدم برای طبخ کبابی خوشمزه این است که گوشت کبابی را از 3-4 ساعت قبل از پخت با بهترین روش طعمدار کنید.
* جوجه را میتوان با ترکیبی از گلپر، روغن زیتون، زعفران، فلفل سیاه، سرکه سیب، پودر خردل و نمک مزهدار کرد.
* برای مزهدار کردن گوشت قرمز هم باید ابتدا فیلههای گوشت را با پشت چاقو کمی بکوبید تا نرم شوند، سپس آنها را داخل مخلوطی از روغن کنجد، فلفل قرمز و نمک قرار دهید.
* ماهی کبابی را هم میتوان با کمی سرکه یا آبلیموی تازه به همراه نمک، پودر سیر، پودر فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران مزهدار کرد.
کباب را خشک نکنید
برای پیشگیری از خشک شدن جوجه کباب، باید گوشت را با پوست کباب کنید تا هم چربی زیر پوست باعث خوشمزهتر شدن جوجه شود و هم جلوی خشک شدن گوشت را بگیرد.
کباب کردن ماهی با پوستش هم از خشک شدن آن پیشگیری میکند.
در مورد گوشت قرمز هم اگر آن را با روغن کنجد فراوان از چند ساعت قبل مزهدار کرده باشید، دیگر نباید نگران خشک شدن آن هنگام کباب کردن بشوید.
معمولاً مدت زمان پخت گوشت در روش کبابی پایین است و امکان خام ماندن بخشهای مرکزی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه میشود
گوشتهای کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شوند
کبابها را در فویل بپیچید
یکی از نگرانیهایی که همواره در مورد مصرف گوشتهای کبابی وجود دارد، احتمال سرطانزا بودن آنها در اثر استفاده از زغال برای پختشان است. خیلیها معتقدند مصرف بیش از حد کباب، به خصوص قسمتهای سوخته و سیاهی که حالت کربنی پیدا کرده است، میتواند سرطانزا باشد. هرچند چنین ادعاهایی هنوز به اثبات نرسیده اما احتیاط شرط عقل است.
شما میتوانید سیخهای کباب و جوجه کباب را پیش از قرار دادن روی منقل و زغال، داخل فویل بپیچید و سپس آنها را در برابر حرارت زغال قرار دهید. با این کار، هم از خشک شدن و سوختن گوشتها پیشگیری میکنید و هم کبابی سالم، آبدار و خوشمزه خواهید داشت. ضمن این که با این روش عطر و طعم خوشایند کباب زغالی را هم حس خواهید کرد.
اصل سالمسازی را رعایت کنید
پیچیدن کبابها در فویل، یکی از راههای تهیه سالم کباب بود اما اگر فویل نداشتیم، چه کار کنیم؟ خیلی ساده یک سینی استیل یا یک ورق فلزی بدون رنگ، سبک و تمیز را روی منقل یا باربیکیوی پر از زغال داغ قرار دهید و سیخهای کباب را داخل سینی یا برگه فلزی بگذارید.
با این روش از برخورد مستقیم دود زغال با گوشتها پیشگیری میکنید و در عین حال یک کباب زغالی خوشمزه و نرم هم خواهید داشت.
ارزش تغذیهای کباب را بالا ببرید
یکی از راههای افزایش ارزش تغذیهای کباب این است که آن را با سبزیهای رنگی مختلف میل کنید. برای این کار میتوانید در کنار هر یک سیخ کباب، یک سیخ از سبزیهایی شامل فلفل دلمهای رنگی، گوجهفرنگی، قارچ و هویجی که کمی هم حرارت دیده، استفاده کنید.
بد نیست بدانید میزان دسترسی کاروتنوئیدهای هویج، گوجهفرنگی و لیکوپن گوجهفرنگی در اثر حرارت دیدن افزایش پیدا میکند. مصرف پیاز خام و آبلیمو در کنار کباب هم میتواند میزان ویتامین C دریافتی شما را بالا ببرد.
سالاد، سبزی را همراه کنید
سالاد و سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج، شاهی یا تره در کنار یک لیوان شربت آبلیموی کمشیرین یا آب پرتقال میتوانند از بهترین همراهان کباب باشند. این سبزیها و آبمیوهها سرشار از ویتامین C هستند و به جذب بهتر آهن گوشت کمک میکنند.
آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در کرفس تازه، آب کرفس، گل کلم و کلم بروکلی هم میتوانند ارزش تغذیهای سفره غذاییتان را به مراتب بیشتر کنند.
از سیخهای استاندارد استفاده کنید
برای اطمینان از سلامت کبابها بهتر است از سیخهای استاندارد فلزی استفاده کنید. اگر میخواهید از سیخهای چوبی برای کباب کردن جوجه یا ماهی کمک بگیرید، بهتر است که سیخهای چوبی بستهبندی و دارای نشان استاندارد بخرید
و پیش از به سیخ کشیدن گوشتها هم حتماً سیخ را کمی چرب کنید تا گوشتها به آن نچسبند یا خود سیخ در اثر حرارت دیدن، نسوزد. نکته دیگر اینکه به هیچ عنوان از چوب درختان موجود در طبیعت برای کباب کردن گوشت استفاده نکنید زیرا نمیتوانید چوب درختان سمی و غیرسمی را از هم تشخیص بدهید.
گوشتهای کبابی را نازک ببرید
معمولاً مدت زمان پخت گوشت در روش کبابی پایین است و امکان خام ماندن بخشهای مرکزی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه میشود گوشتهای کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شوند. در ضمن، بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت از مصرف کبابهای نیمپز و آبدار خودداری کنید.
گوشت را در دمای مناسب نگه دارید
یکی از مهمترین نکتهها در تهیه کباب که متأسفانه بیشتر خانوادهها به آن اهمیتی نمیدهند، نگهداری گوشت خام در دمای مناسب تا پیش از کباب کردن آن است.
شما باید گوشت کبابی را حداکثر در دمای 6 تا 8 درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کنید زیرا نگهداری گوشت در دمای بالای 8 درجه بیشتر از 2 ساعت باعث فساد گوشت خواهد شد.
برای حفظ دمای مطلوب میتوانید گوشت کبابی را از چند ساعت قبل داخل فریزر بگذارید یا آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید. در ضمن به خاطر داشته باشید که گوشت کبابی باید آخرین وسیلهای باشد که از منزل خارج میکنید و بهتر است تا آخرین دقیقه داخل یخچال یا حتی فریزر باقی بماند.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: دانستنیها ، ،
برچسبها: